Till dig som behöver hjälp med bygg och renovering

Nu är det höst och vi närmar oss slutet på året. Dags att tänka på renoveringar och byggprojekt som du vill genomföra nästa år? Kanske du ska bygga om badrummet, lägga till en veranda eller göra andra förändringar i ditt hem? Oavsett vad du har för planer när det kommer till bygg och renovering så finns det alltid mycket att tänka på innan man börjar. Funderingar som rör budget, planering och hantverkare är några av de viktigaste sakerna man behöver tänka på. Det är dessutom viktigt att planera för eventuella oförutsedda händelser som kan uppstå under projektet. Därför har jag skapat en lista med tips och råd för dig som funderar på att sätta igång något projekt inom bygg och renovering till nästa år.

-Budget: När du planerar ett projekt är det viktigt att du först och främst tänker på budgeten. Du behöver ta reda på hur mycket pengar du har tillgång till och sedan göra en realistisk uppskattning av hur mycket projektet kommer att kosta. Gör en lista över alla de material och de tjänster som du behöver för att genomföra projektet och jämför sedan priserna hos olika leverantörer. Se till att du inte underskattar kostnaderna, för det finns alltid en risk att det uppstår oförutsedda utgifter under projektets gång.

-Planering: Innan du börjar är det viktigt att du planerar allt i detalj. Gör en skiss över hur du tänker att slutresultatet ska se ut och fundera sedan på vilka material och tekniker som behövs för att uppnå detta. Planera även in tid för eventuella reparationer eller justeringar som kanske behöver göras under projektets gång.

-Hantverkare: Om du inte känner till någon som kan hjälpa dig med ditt projekt så är det viktigt att du tar reda på detta innan, ta offerter från minst 2 firmor. Lycka till,

Kalle i Halmstad