Att jobba i trädgården

Trädgårdsarbeten är verkligen roligt om man har det intresset, och idag ska vi kika närmare på detta.

1. Anlägga gräsmatta

När du börjar anlägga en gräsmatta är det viktigt att se till att jorden är perfekt för att få ett bra resultat. Om ditt område har lerjord är det särskilt viktigt att tillsätta kalk och organiskt material. Du vill också vara säker på att du gör dra bort stenar, ogräs och annat som finns i marken. Du behöver en spade och en kratta för att göra det.

2. Plantering av buskar och buskar är också en del av trädgårdsarbeten och kan vara mycket roligt. Se till att de står i ett område där de kan få mycket solljus och du bör också se till att de står tillräckligt långt ifrån varandra så att de inte tränger ut varandra.

3. När du planterar blommor är det första du vill göra att välja din jord noggrant och lägga till eventuella tillägg om det behövs. Du vill också ta hänsyn till saker som färg, höjd, blomningstid och blomningsstorlek när du bestämmer vilka typer av växter du ska sätta ihop i ett område. Det sista du vill ha är lite kaos!

4. Att vattna allt i din trädgård är ett annat viktigt steg eftersom det är lätt att dina växter torkar ut eller behöver för mycket vatten om du inte är försiktig. Se till att du alltid har en vattenspruta eller vattenkanna i närheten så att du kan vattna dina växter regelbundet, men inte för mycket.

5. En annan viktig del av trädgårdsarbeten är att gödsla jorden och se till att alla dina växter får allt de behöver för att växa och trivas. På så sätt håller du dem friska, glada och vackra! Det var några reflektioner ifrån mig, Anette A här i Vallentuna.