Badrumsrenovering – steg för steg

Mät utrymmet innan din badrumsrenovering planeras. Ta hänsyn till vattenförsörjning och avlopp. Beakta VVS-systemen. Uppskatta kostnaderna och jämföra olika typer av skåp, kakel och badkar. Välj armaturer för badrumsrenoveringen med omsorg.

Det första steget i planeringen av en badrumsrenovering är att mäta det utrymme du har att arbeta med. Detta innebär att man inte bara måste ta hänsyn till storleken på själva rummet utan också till hur mycket utrymme det finns runt omkring (hallvägar, dörröppningar etc.). Du måste också ta hänsyn till vattenförsörjnings- och avloppssystemen i badrummet. Dina rörledningar kommer att spela en stor roll när det gäller att bestämma layouten i ditt nya badrum

När du vet hur mycket utrymme du har till förfogande och vilka armaturer som passar bäst för ditt kan du börja planera rummets utformning. Detta innebär vanligen att du gör en skalskiss på ritpapper eller använder specialiserad datorprogramvara. Du måste också uppskatta hur mycket din renovering kommer att kosta och jämföra olika typer av skåp, kakel och badkar när du fattar ditt beslut.

Ta bort allt från badrummet och rengör ordentligt. På så sätt kan du planera renoveringen mer effektivt och undvika att slösa pengar på material som inte passar för utrymmet. Det är också viktigt att välja badrumsrenoveringsarmaturer med omsorg, eftersom de kan ha stor inverkan på hur rummet ser ut och känns. Tänk på både funktionalitet och estetik när du fattar ditt beslut, och försök att hitta armaturer som balanserar båda aspekterna.

Reparera eventuella skador på väggar, golv och tak.

Installera nytt golv, t.ex. kakel, i badrummet.

Måla väggar och tak i en ljus färg.

När du har allt på plats kan du ta dig tid att njuta av ditt nya badrum! Och kom ihåg att hålla det rent och väl underhållet så att det fortsätter att se bra ut i många år!

Olivia i Täby